Pisang Goreng Sedap di Shah Alam

SARA

Tengah cari benda nak dikunyah time petang-petang ke tu? Best kalau dapat makan pisang goreng panas-panas hidang sekali dengan air teh ‘o panas.

Fuh rasa perasaan dia rasa macam kat kampung. Dapat lepak-lepak depan laman rumah, sambil merasai angin sepoi-sepoi bahasa. Huhu. Heaven kan!

Kalau rasa malas nak masak sendiri pisang goreng. Korang boleh try pisang goreng Azmi kat seksyen 18 ni.

Ni antara favorite kedai pisang goreng saya. Rangup dan sweet-sweet je rasa dia. Tak tebal sangat. Memang just nice. Bila masuk mulut tu. Fuh, memang terliur lah i tell you.

Saya tak suka sangat pisang yang bercheese atau yang dah berinovasi.

Tadi pun saya pergi pisang tak ready lagi, tapi orang dah beratur tunggu. Punya fenomena.

Senang je nak cari gerai pisang goreng ni.

Sebelum ni gerai pisang goreng azmi ni kat depan KTM Shah Alam Seksyen 19. Tapi dia dah pindah. Tak jauh pun dari KTM Shah Alam tu. Seksyen 18/40, betul-betul hadapan Tadika PASTI. Gerai buka setiap hari kecuali hari jumaat minggu kedua & keempat. Jam 12.30 dah buka dah. Sampai petang je tau.

Kalau tak pun korang google je okey. Semua kan dihujung jari. Ni facebook dia Azmi Goreng Pisang.

Author: Jojo

30 plus. PR. Hidup penuh warna-warni. Tapi banyak masa kelabu saja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s